Makarony własnej produkcji. Burgery o wybranym stopniu ostrości - w tym z jednym jedzonym na własną odpowiedzialność. Pizze na bazie najlepszych składników i desery z karmelizowaną gruszką na czele. Do tego zupy, śniadania, przystawki, sałatki i moc dobrych trunków. To wszystko w debiutującym właśnie u nas Central Park Bistro.
Central Park Bistro pojawiło się trzy lata temu w Puławach przy ul. Centralnej 10.
- Od zawsze lubiliśmy dobrą kuchnie, makarony własnej produkcji, pizzę ze składnikami których nie powstydziła by się najlepsze restauracje. Chcieliśmy stworzyć lokal, w którym nasi goście będą czuć się dobrze i z którego wychodzić będą zadowoleni – opowiada Łukasz Nowomiejski, szef restauracji. – Zapraszamy na połączenie tego co najlepsze, w różnych światowych kuchniach. Z kuchni włoskiej ściągnęliśmy m.in. pizze i makarony, a z amerykańskiej – burgery.
Pomysł chwycił. Zwłaszcza burgery z najwyższej jakości wołowiny, pizza w stylu neapolitańskim na podpłomyku oraz smoothie i koktajle sprawiają, że zwłaszcza w weekendy trudno tam o wolne miejsca.
- Lokal pęka w szwach dlatego postanowiliśmy otworzyć kolejny w Lublinie na ul. Konstantynów 1G – mówi Nowomiejski.
Lubelski Central Park Bistro otwarty jest codziennie od poniedziałku do czwartku od godziny 9 do 21, w piątki i soboty od 9 do 23, zaś w niedzielę od 9 do 20.
Central Park Bistro organizować będzie też eventy. Już 25 października o godz. 19.00 rozpocznie się pierwszy w Lublinie Challenge Burger, czyli jedzenie burgera na czas. Żeby było trudniej, mowa o burgerze o III stopniu ostrości dedykowanym wyłącznie ostrym zawodnikom. W zmaganiach może wziąć udział od 3 do 5 śmiałków. Zapisy pod numerem telefonu 533 50 80 80. Wpisowe to 30 zł